Språkvän/flyktingguide

Lyssna

Vill du träffa nya människor? Bli bättre på svenska? Underlätta den sociala integrationen för nyanlända? Då kan du bli eller få en flyktingguide/språkvän.

Vad är språkvän?

Språkvän är ett initiativ för att skapa kontakter mellan nyalända och etablerade personer i kommunen. Genom detta nätverk blir du matchad med en person eller familj som du sedan får lära känna.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler ditt intresse genom att kontakta personen som står under kontakt.

Vad händer efter att jag har anmält mitt intresse?

När du anmäler dig gör vi en kort intervju med dig/din familj, sen får du kontakt med din vän. Sedan är det upp till er hur mycket kontakt ni vill ha och på vilket sätt.

Gruppverksamhet

Om det finns tillräckligt många intresserade kommer en grupp att startas med 8-12 personer där du också kan vara med. Gruppen bestämmer själva vad man ska göra för aktiviteter. Det kan vara allt från att fika, laga mat, se film, åka på utflykt, spela spel, spela volleyboll, måla, sjunga eller något annat som gruppen har lust att göra. Hör av dig om du skulle vilja vara med i en grupp! 

Gemensamma aktiviteter

Ibland sker gemensamma aktiviteter för alla som är med i Språkvän. Det kan vara caféer, utflykt eller annan aktivitet som våra medlemmar tar initiativ till.

Kontakt

Intresseanmälan till språkvän och/eller gruppaktiviteter - kontakta Ida Larsson genom formuläret längst ned på sidan.

För information om vad vi gör och våra aktiviteter ta kontakt med någon ur vår ansvarsgrupp.

Besök även gärna vår Facebooksida: Vän i Nordmaling


 

 

Kontaktperson: Ida Larsson