Nordmalingsproblem

Lyssna

#Nordmalingsproblem är Nordmalings kommuns kampanj för att lyfta de positiva fördelar man får av att bo och verka i Nordmalings kommun.

 

www.nordmalingsproblem.se

Information om kampanjen #nordmalingsproblem

Därför genomför kommunen kampanjen

#Nordmalingsproblem är en långsiktig kampanj startad 2017 för Nordmalings kommun som syftar till att stärka kommunens varumärke. Vi vill lyfta upp alla de positiva fördelar man får av att bo och/eller verka i vår kommun – en kommun i medvind och i stark utveckling. Genom att stärka den positiva bilden vill vi att fler ska se det vi redan ser - att det är en fantastisk kommun att bo och verka i. Genom att få fler att se det vill vi skapa en medvetenhet om vår kommun så att fler kan se Nordmalings kommun som ett naturlig kommun att välja när man ska välja var man vill etablera sig.

Det betyder #Nordmalingsproblem

Med #nordmalingsproblem menar vi positiva ”problem” som kommer av att bo och verka i Nordmalings kommun. Tänk lyxproblem – Nordmalingsproblem.
 
Ett Nordmalingsproblem kan exempelvis vara för mycket sand i huset eftersom man bor för nära havet eller att det som pendlare är svårt att välja om man ska ta bil, buss eller tåg till jobbet eftersom vi har ett gott utbud av pendlingsmöjligheter.

Med Nordmalingsproblem vill vi lyfta fram de positiva fördelar som finns med att bo och verka i vår kommun. Det innebär inte att det inte finns problem i vår kommun - de problem som finns är ungefär lika många som i andra kommuner. I kampanjen fokuserar vi på våra fördelar men välkomnar självklart förslag och synpunkter på vad vi kan göra bättre.

Om du har synpunkter på hur vi ska förbättra vår verksamhet är du välkommen att kontakta oss - du kan exempelvis skicka e-post till kommun@nordmaling.se eller ringa vår växel på 0930-140 00 för att bli hänvisad till rätt person.

Kontaktuppgifter för dig som har funderingar eller synpunkter

Om du har funderingar eller synpunkter kring själva kampanjen, kontakta oss:

Kommunchef Ulf Månsson, 0930-140 02, e-post: ulf.mansson@nordmaling.se
Kommunalråd Madelaine Jakobsson, 0930-140 03, e-post: madelaine.jakobsson@nordmaling.se

Om du har tips eller idéer eller vill engagera dig, kontakta:
Samordnare, Paula Quinones, 073-086 96 40, e-post: paula.quinones@nordmaling.se

Så kan du som medborgare hjälpa till

  • Använd hashtaggen #nordmalingsproblem när du är aktiv på sociala medier.
    Vi uppmanar dig som är aktiv på sociala medier att skriva inlägg om dina egna #nordmalingsproblem och använda taggen. Berätta om din bild av Nordmalings kommun och om dina egna ”positiva” problem av att bo och/eller verka här. Använd taggen på exempelvis facebook, twitter, instagram och när du bloggar.
  • Sprid vår film och länk till kampanjsidan.
    Du kan hjälpa till genom att sprida vår film och länka till vår kampanjsida och uppmana personer du känner att själva skicka in sina #nordmalingsproblem.
  • Prata med dina vänner, bekanta och kollegor.
    Genom att prata med de du känner om kampanjen hjälper du oss att sprida budskapet.

Därför behöver vi din hjälp

Du som bor i Nordmalings kommun är en viktig ambassadör för den kommun du bor och/eller verkar i. Du har chansen att vara med och förändra bilden av Nordmalings kommun till det bättre.

Allt du säger om din bostadskommun till andra människor påverkar den totala bilden av Nordmalings kommun. Detta betyder att du är en viktig länk i kommunens varumärkesarbete. Du har stora möjligheter att vara med och påverka bilden av vår kommun.
 
Genom att bygga vidare på de positiva fördelarna kan vi tillsammans påverka bilden av kommunen. Om fler har en  positiv bild av Nordmalings kommun kommer fler att kunna tänka sig att starta/flytta företag i vår kommun eller flytta sin familj hit. Detta skapar skatteintäkter och arbetstillfällen - vilket gör det möjligt för oss att lägga medel på att utveckla kommunens olika verksamheter.

Information om produktionen av filmen

Filmen är regisserad av Victor Lindgren. Victor har jobbat med film sedan gymnasiet. 2011 startade han och 3 kompisar produktionsbolaget Bautafilm, där han idag arbetar som regissör och manusförfattare. Han har under de senaste åren etablerat sig som en av Sveriges mest lovande och produktiva regissörer med 8 prisbelönta kortfilmer och 2 längre projekt under utveckling. Victor var nyligen som ende svensk nominerad till pris vid Berlins filmfestival, då han hade chansen att vinna en Guldbjörn för sin kortfilm “Kometen”.

I teamet bakom filmen ingår flera av Västerbottens mest talangfulla filmarbetare. Bland annat Sophia Josephson, som jobbar som dokumentärfilmare och filmpedagog och är ordförande i kulturföreningen Huset i Nordmaling som jobbar med konst och film i glesbygd. Sophia fungerar som samordnare i det här projektet.

De flesta skådespelarna i filmen är bosatta inom Nordmalings kommun och filmerna är till stor del inspelade på plats i Nordmaling (båda exteriörerna är inspelade i Nordmaling, samt den ena interiören).

Filmen är inspelad i Nordmalings kommun.

 

Kontaktperson: Ulf Månsson, kommunchef