Kollektivtrafik

Lyssna

I Nordmalings kommun finns goda möjligheter för dig som vill resa inom kommunen, in i kommunen eller ut ur kommunen. Vi har både buss och tåg, samt två flygplatser inom kortare avstånd.

Nordmalings kommun har avtal med Länstrafiken i Västerbotten angående lokaltrafiken.

 

Buss


För dig som vill pendla med buss till och från kommunen finns linje 11 (Umeå-Nordmaling). Reser du längre kan du åka linje 100 Umeå-Sundsvall.
Den inomkommunala trafik består av linjelagda turer som anpassats efter skolans tider. Det är dock fullt möjligt att med en vanlig biljett åka med på dessa turer. Se tabussen.nu för aktuella tidtabeller.

 

Ringbilar


Ringbilen är en mindre buss som går på beställning och kompletterar den ordinarie trafiken som finns. Ringbilarna går enligt tidtabell om du beställer den, vilket du gör genom att ringa Reseservice senast dagen före resdag. Biljettbestämmelserna är samma som på bussen. Ringbilarnas funktion är att möjliggöra serviceresor på de sträckor som inte har ett tillräckligt stort resandeunderlag för en ordinarie tur.
Ringbilen beställes hos Reseservice på telefonnummer: 0771-25 10 20
Information om vilka ringbilslinjer som finns hittar du på Länstrafikens hemsida.

 

Tåg

 

I Nordmaling har vi goda möjlighet för pendling med tåg. SJ och Norrtåg trafikerar Nordmaling med flera turer per dag, både norrut och söderut. För aktuell tidtabell, se https://tagtidtabeller.resrobot.se/ eller tabussen.nu.
Du åker tåget från Resecentrum. Här finns också goda möjlighet för att parkera din bil. För mer info, se fliken till höger.

Flyg

 

De två flygplatser som ligger närmast Nordmalings kommun är Umeå Airport samt Örnsköldsviks flygplats.

Till flygplatserna kan du ta dig med t.ex. tåg och flygbuss. Det finns ingen direktlinje mellan Nordmaling och dessa flygplatser.

Kontaktperson: Linda Engström