App - Mitt Nordmaling

Lyssna

28 april 2015 släppte Nordmalings kommun en app till smarta telefoner - både Android och Iphone. Appen heter Mitt Nordmaling och är tänkt att innehålla viktig samhällsinformation för kommunens medborgare.

Vad är Mitt Nordmaling?

Mitt Nordmaling är en app till smarta telefoner som gör att  invånare, företag och besökare i Nordmalings kommun lättare ska kunna ta del av viktig information och nyheter i sin mobiltelefon. Appen finns för Iphone och Android-telefoner och är gratis att ladda ned.

Hur laddar jag ned appen?

Du laddar ned den i din telefon via App Store (Iphone) och Google Play (Android).

Varför har ni bara fyra tjänster i appen?

När du laddar ned appen finns från början fyra så kallade tjänster. Dessa är förinställda - kontakt, evenemang, nyheter och lediga jobb. Men det finns många fler tjänster och du kan lägga till, ta bort och flytta dem i appen utifrån intresse och behov.

Hur hittar jag fler tjänster?

Längst ned i appen klickar du på "Se alla tjänster" och under respektive kategori ser du vilka tjänster kommunen har. Du kan även söka i sökfunktionen om du letar efter specifika tjänster. Du kan välja att öppna tjänsten och/eller lägga till den på din startskärm.

Hur tar jag bort tjänster?

Du trycker på en tjänst och håller i, då dyker det upp en text Ta bort. Dra ikonen mot Ta bort och släpp. Observera dock att vissa tjänster är förinställda och går inte att ta bort.

Varför behövs en app?

Appen är en kanal som kompletterar kommunens övriga kanaler som exempelvis kommunens hemsida. Med appen hoppas vi kunna nå fler med viktig information och tjänster, exempelvis de som aldrig besöker kommunens hemsida men flitigt använder mobiltelefon.  Förhoppningen är också att eftersom alla kommuner i länet har samma plattform, kunna samverka kring olika tjänster vi vill erbjuda medborgarna.

Vad är bakgrunden till appen?

Appen är utvecklad av Hello Future i Skellefteå i ett gemensamt projekt tillsammans med Region Västerbotten och länets övriga kommuner. Nordmalings kommun är en av cirka 12 kommuner som valde att hoppa på projektet.

Jag har en idé till en tjänst som vore bra i appen, vad gör jag?

Kontakta oss! VI är alltid positiva till nya kreativa förslag på tjänster. Kommunerna bestämmer själva vilket innehåll vi vill ha.

Vi kan inte lova att alla tjänster kommer att bli av men vi sparar alla idéer och en del kommer vi att försöka samarbeta kring tillsammans med övriga länets kommuner. etta kan vara exempelvis mer avancerade tjänster som gör att man själv kan skicka information till kommunen via appen.

Anmäl dina idéer till personen nedan.

Jag har hittat ett fel i appen, vad gör jag?

Eftersom arbetet med appen är relativt nytt är det förväntat att det kommer att finnas vissa problem med buggar. Rapportera detta till oss så kan vi utreda det vidare och se om det går att åtgärda.

Vilka kommuner är med i samarbetet?

Kommuner som idag har appen: Dorotea, Norsjö, Storuman, Vännäs, Åsele, Robertsfors, Vindeln, Sorsele och Vilhelmina. Även Umeå och Skellefteå kommun har varsin app av samma företag.

Kontaktperson: Jakob Norstedt, kommunikatör