Sommarjobb för skolungdom, ferieprao

Lyssna

På denna sida hittar du information om ferieprao (sommarjobb för skolungdom) hos Nordmalings kommun. Blankett och information kommer ut under vårterminen på kommunens hemsida och på kommunens facebooksida.

Dessa kan få ferieprao

Du som har gått ut årskurs nio eller går på gymnasiet har möjlighet att ansöka om sommarjobb, så kallad ferieprao, hos Nordmalings kommun.

Detta innebär ferieprao

Ferieprao i Nordmalings kommun innebär sommarjobb inom Nordmalings kommuns och Svenska kyrkans verksamheter inom exempelvis äldreomsorg, barnomsorg, parkarbete m.m. Vilka sommarjobb som finns är olika från år till år. Du hittar mer information på hemsidans startsida och kommunen facebooksida.

Då arbetar du

Arbetsperioderna är uppdelade i perioder om två veckor. Det blir alltså fyra olika perioder ni kan ge önskemål om att jobba på. Arbetsdagen är sex timmar lång. Midsommarafton arbetar du inte.

Så fördelar vi platserna

Vi kan inte garantera alla som söker ferieprao en plats på grund av att det är fler som söker än antal platser som finns. Om du får en plats som ferieprao så är det heller inte säkert att du får just den period och plats ni önskar. Vi strävar även efter en jämlik fördelning av killar och tjejer på sommarens ferieprao.

Så ansöker du

Information om hur du ansöker om ferieprao kommer ut på kommunens hemsida samt på kommunens facebooksida när det är dags att ansöka om ferieprao. Där lägger vi ut information om sista ansökningsdatum, regler m.m. Blankett för ansökan kommer även att läggas ut på kommunhemsidans startsida under nyheter. Ansökan görs oftast under april-maj månad.

Kontaktinformation

Ring växeln för information om hur du söker sommarjobb: telefon 0930-140 00.

Blanketter från Skatteverket och Arbetsmiljöverket

När du söker och får sommarjobb finns det några saker som är bra att tänka på. Om du tjänar under en viss summa per år har du möjlighet att ansöka om att slippa betala skatt på din lön.

Klicka här för att ladda ner skatteverkets broschyr och blankett för skolungdom och studerande

 

Kontaktperson: Jennie Nilsson