Nordmalings kommun deltar i krisberedskapsveckan

Lyssna

Nordmalings kommun kommer under vecka 19 8 maj - 14 maj delta i Krisberedskapsveckan 2017. Under veckan kommer kommunen att anordna några aktiviteter för att öka invånarnas beredskap inför samhällskriser.

Den 8-14 maj är det dags för Krisberedskapsveckan 2017. Krisberedskapsveckan är en nationell kampanjvecka för att få kommunens medborgare att börja reflektera över hur man tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation om viktiga samhällsfunktioner som el-, vatten- och telekommunikationer slutat fungera.

De lokala arrangemangen under kampanjveckan syftar till att skapa en dialog med invånarna om hur kommunen påverkas vid en samhällstörning och hur hushållen kan förbereda sig inför en händelse. I Nordmalings kommun händer följande i samband med krisberedskapsveckan:

 • Ny webbinformation
  Kommunen lanserar ny webbinformation om beredskap på: www.nordmaling.se/krisberedskap Där hittar du viktig information om vilka risker som finns i kommunen och hur du förbereder dig. Du hittar även information om kommunens krisorganisation och vad du bör ha i en krislåda.
 • Bildtävling
  Vi anordnar en bildtävling där du har möjlighet att vinna en krislåda med massor av smarta saker som behövs exempelvis vid ett längre strömavbrott.
 • Kampanj på webb sociala medier
  Under veckan kommer vi att kampanja på webben och i våra sociala medier med fokus på hur du kan förbereda dig och din familj.
 • Giveaway på resecentrum
  Vi kommer under måndag morgon och fredag eftermiddag att stå på Rescentrum - informera och ge giveaways som är bra inför krissituationer. Du får även en smart checklista att ta hem så du kan kolla hur redo du är.och kampanja och ge bort några små gåvor som är bra vid krissituationer samt informera om hur du kan förbereda dig.

Budskapet på årets kampanjvecka är: ”Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?” Målet är att väcka tankar om den egna beredskapen och det egna ansvaret för att klara vardagen om viktiga samhällsfunktioner plötsligt inte fungerar som vi är vana vid.

Mer information om kampanjen krisberedskapsveckan

Initiativtagare till Krisberedskapsveckan är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Krisberedskapsveckan är tänkt att bli årligt återkommande.

Läs mer om Krisberedskapsveckan: www.msb.se/krisberedskapsveckan

Du kan även läsa mer på Länsstyrelsens hemsida: Länk till Länsstyrelsens sida om krisberedskapsveckan (extern hemsida, öppnas i nytt fönster)

Du kan även följa följande hastaggar i sociala medier för att se vad som skrivs: #krisberedskapsveckan #krisberedskapsveckanvbtn

Kontaktuppgifter

Elizabet Westerlund
Kommunikatör
0930-140 18
elizabet.westerlund@nordmaling.se