Pressmeddelande: Företagsgalan - årets festligaste kväll för näringslivet i Nordmaling

Lyssna

Fredagen den 16 november var det äntligen dags för Nordmalings kommuns företagsgala, den femte i ordningen. I år hölls galan på Gräsmyr Bygdegård och maten serverades av 2 Bröder Café & Bistro. Ett flertal priser delades ut till lokala företagare.

Ett 90-tal personer deltog i årets gala. Kommunen delade ut fem priser enligt följande:

• Årets pristagare för Utmärkelse för berömvärd insats inom Produktion tilldelades Olofsfors AB, med motivering: Från Wikipedia: ”Produktion är ett begrepp som i allmän mening oftast betecknar ett mätbart resultat av någon slags tillverkning”. Begrunda uttrycket ”Mätbart resultat”… Det här företaget levererar inget annat än tydligt mätbara och goda resultat, resultat som hela kommunen är stolt över. Samtidigt står de för trygghet, tillväxt och ett enormt engagemang för kommunen. Det går inte att komma ifrån… ”- Gammal är ändå äldst”!

• Årets pristagare för Utmärkelse för berömvärd insats inom Service tilldelades Levinn Home AB, med motivering: Från definitionen av Gnosjöandan: En inställning där man samarbetar och strävar mot att ständigt utvecklas och göra det bättre för alla. En inställning där man inte låter Jante styra sitt liv. En inställning som leder till ett engagerat, entreprenöriellt och företagstätt samhälle, där det är helt okej att lyckas! Denna beskrivning stämmer nästan kusligt bra in på årets pristagare. Är vi rädda om detta företag och låter det verka som en katalysator för service- och utvecklingsvilja så har vi också snart en ”Nordmalingsanda” att vara stolt över!

• Årets pristagare för Utmärkelse för berömvärd insats inom Miljö & Hållbarhet tilldelades Åbrånets Limousin, med motivering: När man tänker på hållbarhet inom näringslivet är det lätt att associera till basnäringar och generationer av historia med ständig utveckling. Det gäller i alla högsta grad också årets pristagare. Att driva företag hållbart med ett engagerat miljöfokus kräver att man dels har en sund grund att verka från men också att utveckla sin verksamhet efter tidens förändringar. Detta företag står med alla fötter djupt förankrade i Nordmalings mylla, där de tagit fasta på närproducerade läckerheter och hållbar verksamhet med ett anseende som nått långt utanför kommunens gränser.

• Årets pristagare för Utmärkelse för berömvärd insats inom Kreativitet tilldelades Ida Bygdén Photography, med motivering: Under antiken betraktades kreativitet som gudomlig inspiration… -Redan här har vi satt ribban för detta pris! Kreativitet är också nära sammanflätat med Inspiration - och kreativiteten förutsätter inspiration. När vi ”vanliga dödliga” tänker på inspiration tänker vi ofta på - och i - bilder… Bilder som berör, bilder som får oss att känna, bilder som får oss att minnas…

• Priset som Årets Nordmalingsambassadör tilldelades 2 Bröder Café & Bistro, snart under namnet The Chef! Med motivering: En Nordmalingsambassadör har som uppgift att dels på plats visa upp det bästa som kommunen har att erbjuda, och dels aktivt sprida kommunens förträfflighet utanför våra gränser. Årets pristagare har på rekordtid gått från ett spännande startup-företag till en etablerad aktör med en ryktbarhet värdig en Nordmalingsambassadör, därtill i en hårt konkurrensutsatt bransch. Dessutom öppnar de nu ”ett konsulat” i Örnsköldsvik där de också med säkerhet kommer fortsätta sitt goda ambassadörskap för vår fina kommun!

Utöver ordinarie pristagare i delades även en särskild hedersutmärkelse ut till Maj-Lis Vestermark för uthållighet och engagemang för näringslivet i Nordmalings kommun. Maj-Lis har under drygt 50 år drivit anrika Häggmans Guld i Nordmaling.

Vinnarna utsågs genom omröstning av företagen samt genom röstning av en jurygrupp bestående av representanter från Nordmalings kommun samt Stiftelsen Navet. I år var juryn 100% enig med omröstningsresultatet.

Företagsgalans konferencier var Sverker Olofsson och årets gästföreläsare var Lisa Lemke som talade om hennes hjärtefrågor kring mat i lantbruk, närodlat och hållbarhet – något som hon aktivt arbetar med. Lisa föreläste också om sitt liv, sin resa, om drömförverkligande, om att våga där hjärta, äkthet, värdskap och samarbeten är ledorden. Förutom superb mat och trevlig stämning bjöds det också på riktigt bra underhållning och den stod Jessica Nordström, lokal musiker, för.

- Vår företagsgala skapar ett ypperligt tillfälle då vi får hylla kommunens företagare. Det är företagen som skapar tillväxt och arbetstillfällen i kommunen och de är otroligt viktiga för kommunens utveckling. Varje år delar vi ut pris till några företagare och det är väldigt roligt, allihop är dock värda vår uppskattning, säger Madelaine Jakobsson, (C) kommunstyrelsens ordförande i Nordmaling.

- Vi försöker för varje år förnya, förbättra och utveckla Nordmalings företagsgala. Bland annat genom att flytta eventet runt i kommunen från år till år, inte minst för att visa att alla företagare i hela kommunen är viktiga. Och det är roligt att se att våra företag uppskattar galan minst lika mycket som vi gör. Jag vill även passa på att tacka Sverker, Lisa och Jessica för att ni hjälpte oss att göra en förträfflig galakväll! , säger Conny Nordendahl, näringslivsutvecklare i Nordmalings kommun.

Lisa Lemke
Lisa Lemke föreläsare
Foto: Ida Bygdén Photograpy


Nordmalings företagsgalan 2018_1
Foto: Ida Bygdén Photograpy

Sverker Olofsson
Sverker Olofsson, Konferencier.
Foto: Ida Bygdén Photograpy

Årets pris produktion och service
Årets pristagare 2018 inom kategorin Produktion tilldelades Olofsfors AB och årets pristagare 2018 inom kategorin Service tilldelades Levinn Home AB
Foto: Ida Bygdén Photograpy

Årets pris miljo och hallbarhet
Årets pristagare 2018 inom kategorin Miljö & Hållbarhet tilldelades Åbrånets Limousin. 
Foto: Ida Bygdén Photograpy

Årets kreativitet
Årets pristagare 2018 inom kategorin Kreativitet tilldelades Ida Bygdén Photograpy.
Foto: Ida Bygdén Photograpy

Hederpris
Särskild hedersutmärkelse delades till Maj-Lis Vestermark, Häggmans Guld.
Foto: Ida Bygdén Photograpy


 ambassdör 2018
Maten signerad 2 bröder café & Bistro (Snart under namnet The Chef) som även tilldelades 2018 Nordmalingsambassadör.


Pressmeddelande: Företagsgalan - årets festligaste kväll för näringslivet i Nordmaling.pdf (Öppnas i nytt fönster)

Tallbergsbroarna

Kontaktperson: Conny Nordendahl