Vi välkomnar Nordmalings kommuns nya rektor

Lyssna

Under vecka 10 har Fredrick Berglund börjat sin tjänst som rektor för skolorna Lögdeå, Levar och Gräsmyr samt flera fritidshem.

 

Hej Fredrick, vem är du och vart kommer du senast ifrån?


Efter min värnplikt på I20, Umeå utbildade jag mig vidare till officer. När Regementet i Umeå lades ned så flyttade familjen till Luleå och jag fortsatte min militära bana i Boden som ingenjör. Som bro-ingenjör har jag haft förmånen att åka på utlandsuppdrag via FN, Sida, Unicef för att bidra med bistånd i form av stöd på plats. Jag lämnade försvaret efter 15 år för nya utmaningar.

2008 sökte jag en rektorstjänst i Umeå kommun. Detta berodde främst på att jag och min hustru längtade tillbaka till Umeå samtidigt som att vi båda ville göra något nytt.

Som rektor hade jag de första 6 åren ansvaret för f-6 Hissjö, Rödåsel och Flurkmarks skola med tillhörande fritidshem. Jag hade då under en period även ansvar för förskola och dagbarnvårdare under den tid jag ansvarade för byarna. Vid en organisationsförändring fortsatte därefter som rektor på  Hagaskolan i Umeå med ansvar för åk 1-6 grundskola och grundsärskola.

Våren 2017 valde jag att testa på något nytt och sökte tjänst i Lycksele kommun som biträdande verksamhetschef och enhetschef HSL inom området Stöd, vård och omsorg. Jag arbetade i Lycksele fram tills jag nu påbörjat min anställning i Nordmaling. För mig var det mycket positivt och utvecklande att byta uppdrag under en tid och göra något helt annat. Dessa positiva erfarenheter tar jag med mig i livet och det med fördjupad insikt om kommunens ansvar inom hälsa och sjukvård. 


Vad fick dig att söka den här tjänsten?


Jag trivs innerligt med att arbeta inom området skola och barnomsorg. Jag uppskattar och verkar för att vi gemensamt arbetar för kvalitet och långsiktighet så att våra elever får möjligheten att utvecklas med bibehållen självkänsla och inre lust till lärande livet ut.
Jag ser fram emot att arbeta som rektor i Nordmaling och jag har saknat skolan. Jag vill fortsätta att arbeta med byaskolor och dess charm, möjligheter och utmaningar.

Vad har du fått för bild av Nordmalings Kommun?


Min bild av Nordmaling är att kommunen inhyser ett inbjudande samhälle som flertalet byggnader med anrik arkitektur. Det är mycket trevligt att se
att det finns mysiga konditorier med gott fikabröd, butiker och trevliga statsstråk att vandra i.
Kommunen som arbetsgivare har tagit emot mig på ett fantastiskt sätt och jag känner mig mer än välkommen. Har endast hunnit med ett besök hos fritids-
verksamhet och där mött mycket trevliga blivande kolleger som brinner för våra barn och elever!


Kort faktaruta:
Namn:
Fredrick Berglund
Bor: Umeå. Vi bor I en villa på Umedalen och har bott där sedan flytten från Luleå 2008.
Familj: Vi har tre barn som är 22, 20 respektive 16 år varvid de två yngre bor hemma.
Fritid: Mina intressen privat är bla träning, resor, god mat och natur.
Arbetsområde: Jag kommer att ha ansvar för Lögdeå skola, Levar skola, Gräsmyr skola samt Fritidshem Hallonet, Smultronet, Gluggen, Pärlugglan, Kringlan, Skogslyan, Skalman.