Tävla mot andra kommuner i EARTH HOUR CHALLENGE

Lyssna


Nordmalings kommun deltar 2019 i Earth Hour via biblioteket, skolor och förskolor. Nytt för i år är att även medborgare kan vara med genom att ladda hem en app!

Vi i Sverige lever som om vi hade nästan fyra planeter, och vår ohållbara livsstil drabbar tyvärr djur och natur. Om vi bara tittar på ryggradsdjur, riskerar vi att de minskar i antal med i snitt två tredjedelar redan till 2020*, jämfört med 1970. Ingen vet exakt hur ekosystemen påverkas, men vi vet att vi människor är helt beroende av friska ekosystem för vår överlevnad.

Samtidigt har vi en pågående klimatförändring i vars spår vi ser översvämningar, skyfall och skogsbränder. Detta i sin tur drabbar både människor och djur.


Earth Hour startade för drygt tio år sedan, som en enkel symbolhandling för klimatet. Då var manifestationen liten, men med åren har den vuxit och nu engagerar den varje år hundratals miljoner människor i allt fler länder. Förra året deltog 188 länder och territorier!

 

VAD ÄR EARTH HOUR CHALLENGE?


Svara på frågor – ensam eller i lag – och gör deeds/uppdrag som visar hur du kan minska din miljöpåverkan.
Själva tävlingen börjar den 16 mars men appen går att ladda ner redan nu!


Gör såhär:
1. Ladda ner Deedster via App Store eller Google Play och räkna ut ditt klimatavtryck.
2. Ange din kommun i listan. (knappen till höger om Nacka kommun) Du är nu med i Nordmalings kommuns lag och kan smygstarta med lite övningsfrågor och övningsuppdrag samt bjuda in andra till tävlingen. Varför inte sprida till dina arbetskamrater eller familj?
3. Börja tävla den 16 mars! Nu gäller det att minska din klimatpåverkan så mycket du kan genom att ta dig fram i den digitala banan.
4. Följ dina, kommunens och resten av Sveriges kommuners framsteg direkt i appen.
5. 30 mars klockan 20.30 börjar Earth Hour och Earth Hour Challenge avslutas.
Tävlingen pågår 16-30/3. Målgång sker på Earth Hour, 30/3 kl 20:30.


Nu visar vi vad Nordmaling går för!