Kommunchefens julhälsning till personalen

Lyssna

2019 går mot sitt slut - så fort det gick!

Det brukar finnas ett symboliskt värde i att ge medarbetarna en julklapp vid årets slut. Det visar att man bryr sig om medarbetarna och vill uppmärksamma deras arbetsinsatser. Detta år möjliggör inte kommunens ekonomi denna gest och det beklagar jag eftersom jag vet att vi tillsammans har presterat mycket.

Ett julbrev kan ibland vara jobbigt för personalen att läsa; särskilt om det skrävlas med hur bra allt är. Men jag måste ändå säga att jag blir imponerad av era insatser. Det brukar jag berätta för andra kommuner och företag så fort jag får tillfälle. Med den inställning som finns kan vi komma långt!

En kommun är en diversefabrik och det gör det hela ännu mer intressant. Det pågår hundratals projekt i vår verksamhet och alla är viktiga för en fungerande helhet. I den lilla kommunen måste varje medarbetare göra flera saker vilket skiljer den från större organisationer som har specialiserade inriktningar. Till vår fördel talar att vi kan vara snabba när beslutsvägarna är korta och vi vet vem som gör vad.

Plötsligt är det december och snart väntar en julhelg som är ett tillfälle att samla kraft och umgås med familj och vänner. Jag vill framföra mitt uppriktiga TACK för allt nedlagt arbete. Jag hoppas att alla får möjlighet njuta av helgerna och jag önskar er en god jul!

Ulf Månsson, kommunchef