Trygg och säker

Lyssna

Nordmalings kommun arbetar ständigt för att det ska vara tryggt och säkert att bo och vistas i kommunen. Under dessa sidor hittar du information om hur kommunen förbereder sig och hur du kan förbereda dig för olyckor och samhällskriser.

Din krisberedskap

För att kunna klara en samhällskris är det viktigt att vara förberedd. Vid en större samhällskris kommer samhällets resurser inte att räcka till alla utan framförallt gå till de som är mest utsatta i samhället.

Genom att förbereda dig och ha viss utrustning hemma kan du förenkla för dig och din familj.

Under din krisberedskap hittar du information om vad du bör ha i en krislåda samt hur du brandskyddar ditt hem.

Kommunens krisberedskap

Vid en större samhällskris har Nordmalings kommun det geografiska områdesansvaret - det vill säga kommunen har ansvar för det som sker inom kommunen. En samhällskris är en kris som påverkar delar eller stora delar av ett samhälle så att det inte fungerar som det brukar.

Under sidorna om kommunens krisberedskap hittar du information om kommunens krisorganisation.

Risker i kommunen

En viktig del av kommunens beredskapsarbete handlar om att berätta för kommunens invånare om vilka risker som finns specifikt i vår kommun och hur du kan förbereda dig.

Under sidorna om risker i kommunen hittar du information om vanliga risker som kan ske och vad du kan göra för att skydda dig och minska effekterna av en samhällskris.

Kontaktperson: Lars Kinnunen