Driva och utveckla företag

Leder du ett företag som vill utvecklas? Här har vi samlat information om organisationer och nätverk som kan ge dig hjälp och stöd inom företagsutveckling.

Nordmalings kommun samarbetar med flera regionala aktörer för att stödja företags- och branschutveckling, öka etableringar samt skapa förutsättningar för regionens tillväxt. Vi samarbetar även med företagsorganisationer för att stärka och stödja näringslivsutvecklingen lokalt. Du som företagare hittar här nedan mer information om hur du kan utveckla just ditt företag.

Finansiering

Tillväxtens livsluft är ett kreativt klimat. Men det behövs också riskvilligt investeringskapital. Nedan följer några exempel på vart du kan vända dig.

Region Västerbotten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - Sedan 2019 har region Västerbotten tagit över alla regionala företagsstöd, handläggare för Nordmalings kommun är Tobias Bergström.

Ackra Länk till annan webbplats. Invest Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. — Riskkapitalbolag ägt till lika delar av AC Invest AB och Skellefteå Kraft AB. Stödjer små och medelstora företag.

Almi Företagspartner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. — Rådgivning, finansiering m.m. till små och medelstora företag i regionen, på uppdrag av stat, landsting och kommuner.

Consultor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. — Kunskapsföretag med inriktning på affärs- och organisationsutveckling. Har bl.a. bistått företag vid etableringar i Norrland.

EU-finansierade projekt — Ta kontakt med vår Näringslivsutvecklare så kan vi hjälpa dig vidare.

Exportkreditnämden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. — garanterar företag och banker betalning vid export.

Industrifonden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - Industrifonden investerar i små och medelstora svenska bolag med potential att växa på en internationell marknad.

Länsstyrelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. — Länsstyrelsen handlägger numer bara stöd (även vissa företagsstöd) inom landsbygdsprogrammet.

Norrlandsfonden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. — Riskkapitalbolag inriktat på små och medelstora företag i Norrland.

Svenska riskkapitalföreningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. — är en obunden, ideell intresseförening för företag och personer som är aktiva i den svenska riskkapitalbranschen.

Tillväxtverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. — beslutar om bland annat transportbidraget. Transportbidraget är ett regionalt företagsstöd som syftar till ökad tillväxt och en balanserad regional utveckling.

Kontakta vår näringslivsutvecklare om du har frågor om finansiering.

Näringslivsutvecklare:
Conny Nordendahl
Telefonnummer: 0930-143 85
Mobiltelefonnummer:0730 34 55 50
E-post: conny.nordendahl@nordmaling.se