Artikeln publicerades 11 november 2021

Nyföretagarcentrum till Nordmaling

Bild från Stiftelsen Navets årsmöte.

Bild från Stiftelsen Navets årsmöte. Från vänster: Josefine Larsson verksamhetsansvarig Stiftelsen Navet, Sophie Jakobsson Nordmalings kommun, Daniel Åberg ordförande Stiftelsen Navet, Brita Natanaelsson, verksamhetsansvarig Nyföretagarcentrum Umeå.

Från och med hösten 2021 samarbetar Nyföretagarcentrum Umeå med Nordmalings kommun och Stiftelsen Navet för att erbjuda rådgivning till de som vill starta företag. Rådgivningen är kostnadsfri, objektiv och konfidentiell.

Nyföretagarcentrum gör en satsning på Umeås kranskommuner där Nordmaling är först ut.

Rådgivningen kommer till att börja med ske en gång per månad och hållas i Stiftelsen Navets lokaler i centrala Nordmaling.

Den första rådgivningen äger rum 25 november, boka rådgivning här.

Josefine Larsson, verksamhetsansvarig Stiftelsen Navet:
Vi tycker det här är ett bra samarbete med expertis inom området som kommer förbättra Nordmalings näringslivsklimat ytterligare och underlätta steget för de som funderar på att starta eget men ännu inte vågat.

Brita Natanaelsson, verksamhetsansvarig Nyföretagarcentrum Umeå:
Vår uppgift är att stimulera till ökat företagande och medverka till start av nya livskraftiga företag. Tillsammans med Nordmalings kommun och Stiftelsen Navet vill vi förstärka arbetsinsatserna gentemot personer som funderar på att starta eget företag och nyföretagare inom Nordmalings kommun.

Conny Nordendahl, Näringslivssamordnare Nordmalings kommun:
Ett starkt näringslivsklimat tillsammans med tillväxt är viktiga faktorer för att Nordmalings kommun ska kunna utvecklas och erbjuda en fortsatt god kommunal service. Vi har under lång tid prioriterat vår nyföretagarrådgivning och när möjligheten till samarbete med Nyföretagarcentrum kom såg vi fördelen att stärka rådgivningen markant genom att teckna ett förmånligt samverkansavtal för alla parter och som främjar kommunens tillväxt.

Nyföretagarcentrum