Artikeln publicerades 18 oktober 2023

Workshopserie om Instagram för företagande kvinnor

Näringsliv i samverkan – NIS 6.0 bjuder in företagande kvinnor till workshops med Mäjt AB Länk till annan webbplats. och Stoffe Pettersson Media AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Workshopserien är uppdelad på sex tillfällen. Längre nedan i denna inbjudan hittar du datum och tid för alla workshoptillfällen samt en länk till anmälan. Man väljer själv om man vill vara med på alla workshops eller bara på enstaka. Workshopserien innehåller praktiskt genomförande så ta med mobiltelefon eller dator.

Workshopseriens innehåll:

 • Workshop 1: Bli bättre på foto & film - I det här momentet lär jag ut hur vi kan ta bättre bilder med hjälp av mobiltelefon eller annan kamera. Vi går igenom grunderna runt komposition, ljussättning och lättare redigering. Vi går även igenom hela processen för att skapa en video. Här pratar vi om idéarbetet innan, storyboard, val av musik, location, skådespelare etc. Avslutningsvis går vi även igenom några frågor runt bildrättigheter som kan vara bra att tänka på. (Leds av Stoffe Pettersson Media AB)
 • WS 2: Skapa en inbjudande profil - Här pratar vi om hur man skapar en sökbar, relevant och inbjudande profil på Instagram samt lära oss om och testa ikoner i highligts. Gör ett gott första intryck! Din Instagramprofil är det första besökarna möts av och därför är det viktigt att din företagsprofil är inbjudande, har relevant information samt beskriver vem ni är och vad ni erbjuder så att besökaren vet vad den ska förvänta sig och förhoppningsvis blir nyfiken och vill veta mer. (Leds av Mäjt AB)
 • WS 3: Vett och etikett i sociala medier - Här pratar vi om sådant som kan vara bra att veta om hashtags, emojis, hur man kan tänka kring bildval samt hur man förhåller sig till interaktionen med andra. Vi kommer även ge förslag på appar för att skapa grafiskt material samt visa hur schemaläggning Att öka sin synlighet genom att använda rätt hashtags, förstärka sina inlägg med relevanta emojis och skapa interaktion med sina följare genom att gilla och kommentera deras inlägg är några viktiga delar för att få ditt konto att växa. Det finns dock flera oskrivna regler att förhålla sig till för att undvika att få motsatt effekt. (Leds av Mäjt AB)
 • WS 4: Stories - Här pratar vi om och visar på kraften med stories och dess funktioner för att skapa interaktion med sina följare. Transparens, personligt innehåll och vad som händer bakom kulisserna är vad många vill ta del av i sociala medier just nu och därför har många av användarna på Instagram börjat konsumera innehållet i Stories ännu mer. Att använda Stories som företag är perfekt för att ge era följare en större inblick i vad ni gör, vilka ni är samt skapa en dialog med dem. Dessutom så erbjuder Stories en massa roliga funktioner att grotta ner sig i! (Leds av Mäjt AB)
 • WS 5 Reels - Här ger vi tips på innehåll som passar när företag ska göra Reels samt testar att göra en Reel. Reels är ett format för att skapa enkla, underhållande och korta videoklipp. Vill du visa upp de senaste vårnyheterna? Har du något bra tips att dela med dig av? Eller ska du göra något från början till slut? Det är bara några exempel på innehåll som är perfekt att göra i Reels-format. I och med att Reels är en relativt ny funktion så prioriteras det av Instagrams algoritmer. (Leds av Mäjt AB)
 • Workshop 6 Strategi & analys - Här går vi igenom den data som finns på det material vi har delat. Deltagarna lär sig hur de på ett enkelt sätt kan följa upp och analysera bilder och filmer för att fortsättningsvis skapa material som ger bra (Leds av Stoffe Pettersson Media AB)


Datum & Tider:

Workshopsen hålls fysiskt på Oasen i Nordmaling (Stallgatan 14, Vägbeskrivning Länk till annan webbplats.)

 • Workshop 1: 30 mars kl. 18.00–21.00
 • Workshop 2: 6 april kl. 18.00–20.00
 • Workshop 3: 13 april kl. 18.00–20.00
 • Workshop 4: 27 april kl. 18.00–20.00
 • Workshop 5: 4 maj kl. 18.00–20.00
 • Workshop 6: 11 maj kl. 18.00–20.00