Artikeln publicerades 15 mars 2023

Elisabeth Persson får Folkhälsopriset 2023

Kommunstyrelsen utser Elisabeth Persson som leder träningspass vid Korpen i Nordmaling till vinnare av Folkhälsopriset 2023.

Motivering:

Elisabeth gör livet hälsosammare både fysiskt, psykiskt och socialt. Hennes engagemang för träning bidrar till bättre folkhälsa och får människor att vilja förbättra sitt mående. Hon uppmuntrar så väl unga som gamla att vilja må bättre och att genom rörelseglädje påverka måendet och den egna kroppen. Hennes program passar alla, såväl unga som äldre och hennes driv för att öka rörelseglädjen hos skolungdomar tillsammans med den rörelseglädje hon sprider bidrar till folkhälsan på ett sätt som gör henne till en värdig vinnare av Folkhälsopriset 2023.

Priset delas ut vid Kommunfullmäktige den 26 juni 2023.