Information om ferieplatser

Följande uppdrag är valbara under sommaren 2024:

Vård och omsorg

Vill du prova på att arbeta inom vård- och omsorg är du välkommen till oss på Strandbackens äldreboende. Du får träffa vård- och omsorgspersonal och såklart våra äldre som bor hos oss.

Du får möjlighet att göra det där lilla extra med de boende och det kan vara baka en sockerkaka, spela spel, ordna fika utomhus, gå på promenad och andra aktiviteter du och dina kompisar kan komma på!

Det finns såklart även annat att göra och det kan vara att hjälpa till med matning, hjälpa till med frukost, lunch och middag. Andra uppgifter kan vara att fylla på förråd av olika slag. Har du egna förslag på aktiviteter ställ frågan till någon på avdelningen!

 

Lokalvård

Att arbeta som ferieungdom inom lokalvården innebär att man hjälper den ordinarie lokalvårdaren med storstädning. Arbetsuppgifterna kan vara att putsa fönster, städa olika ytor som toaletter, trappor, väggar skåp, element mm. Hjälpa till med att bära möbler så att det går att utföra golvvård.

 

Barnomsorg

Feriearbete inom barnomsorgen innebär att du jobbar med barn i åldrarna 6-9 år som går på fritidshemmet på Levarskolan. Du får hjälpa till med olika aktiviteter för barnen. Det är även utomhusaktiviteter, med utflykter mm.


Influencer

Du assisterar kommunens kommunikatör med bland annat inspirerande fotografering av sevärdheter. Du kommer även skriva reportage om övriga feriearbeten i marknadsföringssyfte. Cykel tillhanda hålls av kommunen.

 

Park- och underhållsarbete - Svenska kyrkan

Feriearbete inom Svenska Kyrkan innebär att du jobbar utomhus oavsett väder. I första hand jobbar du med att klippa gräs, rensa ogräs, blomskötsel men även målning av hus kan förekomma. De arbetsplatser som finns är Nordmaling, Hörnsjö, Nyåker samt Norrfors.

 

Trivselvärd på Gräsmyr bygdegård

Lättare lokalvård, gräsklippning, målning.

 

Järnäs bygdegårdsförening

Vara behjälplig vid våra arrangemang, packa loppisgrejer, olika typer av försäljningar, fönstermålning. Visst helgarbete i samband med arrangemang.

 

Olofsfors bruksmuseum

Trädgårdsarbete, målning, bemanna bruksinfo korta tider, förbereda material m.m. till kommande skolbesök, röja m.m.