Papperskorgar och skräp

Tycker du att det är skräpigt i Nordmalings kommun? Nedskräpning är inte det största miljöproblemet, men ett som det är relativt lätt för alla att göra något åt. Det är enkelt att låta bli att slänga ett skräp.

Ett rent och inbjudande samhälle

Nordmalingsborna ska känna sig stolta över sin rena kommun. Tillsammans med medborgarna, näringsidkare och andra aktörer kan vi skapa en ren och inbjudande kommun som känns trygg och trivsam att bo och vistas i.

Alla kan bidra

Alla uppmanas dra sitt strå till stacken för ett renare Nordmaling. Genom att slänga ditt skräp i papperskorgen, föreslå ställen där det behövs en papperskorg och ta med sig en skräppåse på söndagspromenaden kan alla bidra i stort och smått. En renare kommun påverkar i sig attityden och omsorgen om Nordmaling hos oss alla.

Vem ansvarar för att hålla rent?

Kommunen ansvarar för alla allmänna platser och gator. Varje fastighetsägare är ansvarig för att hålla rent på sin egen mark och gångbanan utanför fastigheten. Andra aktörer kan arbeta för goda förutsättningar att minska nedskräpningen, till exempel papperskorgar och minskat emballage och prata med sina kunder/medarbetare om att inte slänga skräp eller att slänga rätt. Du som medborgare kan bidra med mycket. Det första och viktigaste är att slänga ditt skräp i papperskorgen.

För synpunker Infrastruktur@nordmaling.se

Om du vill ha mer information om sopsortering och när Återvinningscentralen är öppet, besök Vakins sida.