2019

Tre stipendiater delade på årets pris:

Kategori Vuxen

Maria Mörtzell
Maria leder sedan många år tillbaka kören Likören. Hon leder kören på ett entusiastiskt, pedagogiskt och professionellt sätt. Hon uppskattas som ledare för att hon ser individerna, som får utvecklas och våga ta steget som solister. Likörens sprider sångglädje genom sina uppskattade framträdanden. Maria är dessutom en engagerad och uppskattad körledare och musiklärare i skolan samt inom projektet Sångsvenska för nyanlända och har ett stort engagemang i kommunen i många olika frågor

Kategori Barn och ungdom

Wilma Eriksson
För sitt stora musikintresse främst inom sång. Wilma har trots sin unga ålder redan hunnit delta i flera evenemang i Lögdebygden och Salemkyrkan. Genom sitt engagemang för musiken sprider hon energi och motiverar andra barn till att också våga uppträda, men också till att våga prova på andra aktiviteter.

Josefine Sjöberg
För ett brinnande intresse för fotografi och viljan att utveckla det intresset. Josefine är en lovande ung fotograf med känsla för att fånga ögonblicket med sin kamera. Då hon gärna vistas i stallet så fångar hon gärna hästar på bild. Hon utmärker sig även i stallet med sitt hjälpsamma och glada sätt samt stora engagemang.