Gymnasium

Nordmalings kommun har ingen egen gymnasieskola. Kommunen köper därför utbildningsplatser i olika gymnasieskolor på olika orter i och utanför länet.

I Nordmalings kommun finns ingen gymnasieskola. Därför studerar eleverna istället i närliggande kommuner exempelvis i Umeå och Vännäs men även i andra närliggande kommuner.

Gymnasieinformation och gymnasieantagning

Gymnasieantagningen Västerbottens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du samlad information om gymnasiestudier. Där hittar du information om de olika gymnasieskolorna som finns i länet, hur ansökan går till, blanketter och statistik.

Telefonnummer: 0933-140 00 (fråga efter Gymnasieantagningen Västerbotten).

E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se
Adress: Gymnasieantagningen i Västerbottens län, 922 81 Vindeln

Kommunala aktivitetsansvaret (KAA)

Alla kommuner har enligt skollagen ett aktivitetsansvar för ungdomar under 20 år som är folkbokförda i kommunen och som inte genomför eller inte har fullföljt en gymnasieutbildning.

Aktivitetsansvaret innebär att kommunen löpande under året ska hålla sig informerad om vilka ungdomar som omfattas av ansvaret och hur de är sysselsatta. Kommunen är också skyldig att erbjuda lämpliga insatser vid behov, som i första hand ska motivera ungdomen att påbörja eller återuppta studier.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med KAA i Nordmalings kommun?
E-post: kaa@nordmaling.se

Är du 16-19 år utan skola eller jobb?

Om du är under 20 år och inte går på gymnasiet kan vi hjälpa dig att hitta en lämplig sysselsättning. Inom ramen för KAA kan vi bland annat hjälpa dig med att:

  • Hitta vägar in till en utbildning.
  • Hitta en praktikplats.
  • Upprätta vårdkontakter.
  • Erbjuda motiverande samtal för att hitta mål och motivation.
  • Följa med på studiebesök på skolor eller arbetsplatser.

Stödet som erbjuds från KAA är helt frivilligt.

Går du i gymnasiet men funderar på att hoppa av?

Om du går på gymnasiet men är osäker på om du vill fortsätta och inte vet hur du ska gå vidare, prata alltid med din skola först. Berätta hur du känner så kan ni tillsammans fundera på vad som behövs för att förändra din situation.

Studie- och yrkesvägledning

Om du har funderingar kring dina studier kan du få hjälp av kommunens studie- och yrkesvägledare:
Studie- och yrkesvägledning (intern länk)